CRYPTO

Banca Rusiei începe testele cu rubla digitală

 

Banca Rusiei (BoR) a anunțat începerea testelor cu rubla digitală, făcând cel mai ambițios efort pentru o monedă digitală funcțională a băncii centrale (CBDC) pentru această țară.
După cum a anunțat banca, testele au devenit necesare după ce crearea unui prototip al platformei rublei digitale a fost finalizată în decembrie 2021.

În urma acestei finalizări, Banca Rusiei a primit voluntari de la 12 bănci pentru a face parte din exercițiile de testare pentru CBDC. Dintre acestea 12, trei și-au conectat sistemul cu platforma de ruble digitale, iar două au reușit să schimbe cu succes rubla nefiartă în ruble digitale și să transfere aceleași fonduri către alte persoane. Toți au reușit să deschidă cu succes un portofel care să susțină CBDC.

„Platforma rublei digitale este o nouă oportunitate pentru cetățeni, întreprinderi și stat. Planificăm ca, pentru cetățeni, transferurile în ruble digitale să fie gratuite și disponibile în orice regiune a țării, iar pentru întreprinderi, acest lucru va reduce costurile și va crea oportunități pentru dezvoltarea de produse și servicii inovatoare. Statul va primi, de asemenea, un nou instrument pentru plăți specifice și pentru administrarea plăților bugetare”, a declarat Olga Skorobogatova, prim-vicepreședinte al Băncii Rusiei.”

În plus, Olga a confirmat că BOR „va testa diverse scenarii și va perfecționa platforma rublei digitale în acest an. În următoarele etape de dezvoltare a platformei, intenționăm, de asemenea, să asigurăm o interacțiune perfectă cu platformele digitale și cu ecosistemele digitale”.

Testarea rublei digitale vine în urma planurilor extrem de controversate ale băncii apex de a interzice Bitcoin și toate activitățile miniere Proof-of-Work (PoW) aferente. Abordarea de a interzice prima monedă digitală are o precedență strânsă față de acțiunile asociate ale Băncii Populare a Chinei (PBoC), care a debutat recent cu CBDC e-CNY la Jocurile Olimpice de la Beijing, aflate în desfășurare.

Cu mai multe etape conturate pentru rubla digitală, există șanse ca BoR să introducă un fel de reglementare pentru a îmblânzi BTC pentru ca rubla digitală să aibă mai puțină concurență atunci când va vedea în sfârșit lumina zilei.

 

sursa articol: blockchain.news