BREAKING NEWSPOLITICULTIMA ORĂ

Bălan vrea de la Rafila: Soluții imediate pentru asigurarea de medici specialiști la nivelul județului Suceava – oncologie și pediatrie   

Deputatul PNL Ioan Bălan vrea de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila : Soluții imediate pentru asigurarea de medici specialiști la nivelul județului Suceava – oncologie și pediatrie  .

Parlamentarul liberal a solicitat in scris mai multe răspunsuri îdupă ce a înregistrat la Camera Deputaților un document oficial.

Va prezentăm integral documentul către  Ministrul Sănătății

Domnului Alexandru RAFILA

De la: Deputat PNL

Ioan BALAN

Obiectul întrebării: Soluții imediate pentru asigurarea de medici specialiști la nivelul județului Suceava – oncologie și pediatrie   

 

          Stimate domnule ministru,

În urmă cu un an, m-ați informat că, la nivelul județului Suceava se înregistrează un deficit de 64 de medici specialiști, la care, în perioada următoare, se vor adăuga încă 24 de medici, ca urmare a îndeplinirii condițiilor legal de pensionare pentru limită de vârstă.

În același timp, Consiliul Județean Suceava a demarat ample proiecte de investiții în infrastructura spitalicească din județ, respectiv: Spitalul de Copii de la Suceava (5.100 metri pătrați șase etaje și aproximativ 100 milioane de euro) și Noul Pavilion al Spitalului de Oncologie (100 de paturi, inclusiv pentru aparținători, un ambulatoriu și un compartiment pentru îngrijiri paliative). Este evident că noile obiective de investiții, după ce vor fi dotate la cele mai înalte standarde, vor avea nevoie de medici specialiști care să furnizeze servicii de sănătate la cele mai înalte standarde. Având în vedere afirmațiile dumneavoastră recente privind numărul mare de medici specialiști care nu ocupă un loc în sistemul public, precum și necesitate revitalizării medicinei de familie, în special în mediul rural, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Din informațiile disponibile la nivelul Ministerului Sănătății, câți medici specialiști din Suceava nu ocupă un loc în sistemul public în prezent?
  • Ce măsuri ați adoptat sau aveți în vedere să propuneți în perioada imediat următoare pentru a asigura încadrarea medicilor specialiști pe locurile vacante din spitalele publice din județul Suceava?
  • Dată fiind necesitatea implementării cât mai rapide a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, precum și investițiile pe care le realizează Consiliul Județean Suceava într-un pavilion nou al Spitalului de Oncologie, vă rog să precizați ce măsuri ați dispus pentru a crește interesul tinerilor rezidenți pentru specializarea oncologie?

Solicit formularea răspunsului în scris.

 

Vă asigur de înalta mea apreciere,

Ioan BALAN

Deputat PNL