ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Bal caritabil. Președinta ,,Fundației Ana-Inimă de copil,, Larisa Blanari: Foarte multă lume prezentă pentru că asta înseamnă că sunt mulți celor cărora le pasă

,, Am participat  vineri seară la balul caritabil „O șansă pentru copiii cu autism”, organizat de Asociația Schitul Laura Lavrenție pentru micuții de la Centrul Multifuncțional de Zi HOPE’S. M-am bucurat să văd foarte multă lume prezentă pentru că asta înseamnă că sunt mulți celor cărora le pasă, și, așa cum era chiar deviza balului de aseară, „împreună putem face o schimbare”. Am contribuit și noi, prin Fundația Ana – Inimă de Copil, la acest eveniment caritabil, care sper eu să ofere un real sprijin în susținerea copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA),, arată pe pagina de facebook Larisa Blanari, președinta Fundației Ana-Inimă de Copil.
Autismul, o boală care nu se poate trata, dar care poate fi ţinută sub control este un fenomen care ia amploare din ce în ce mai mult. În România, datele centrelor de specialitate aratau in 2022,  că  sunt 558.000 de oameni care duc lupta cu această boală, aici fiind incluşi atât copiii cărora li s-a pus acest diagnostic, cât şi familiile lor care se confruntă cu greutăţile aduse de acesta.
,,Am prietene care au copii diagnosticați cu autism și sunt absolut speciali.Autismul nu este o boală! Autismul este o tulburare a dezvoltării care afectează capacitatea unei persoane de a comunica, de a relaționa și de a înțelege lumea din jur. Conștientizarea autismului este primul pas în combaterea stereotipurilor și a stigmatizării cu care se confruntă deseori persoanele cu TSA și familiile lor. Le mulțumesc organizatorilor pentru invitație, îi felicit pentru frumosul eveniment organizat la Gerald’s Hotel din Rădăuți și le transmit toată aprecierea mea pentru misiunea nobilă pe care și-au ales-o (sau au fost aleși!,, precizează Larisa Blanari.
Asociația Schitul Laura Lavrentie a organizat  la  Hotel Gerald’s Rădăuți, in data de 17 noiembrie pentru Centrul Multifuncțional de Zi HOPE`S acțiunea ”Bal caritabil – O șansă pentru copiii cu autism