administratie

Avocată din Prahova, reținută pentru contrabandă cu arme. Cumpăra puști și pistoale pentru copiii ei de 7 şi 10 ani

O avocată din Baroul Prahova a fost reținută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, fiind acuzată de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Potrivit anchetatorilor, avocata a cumpărat o armă de TIR neletală, supusă autorizării în România, de pe o platformă comercială online, însă nu a declarat această achiziție.

În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul avocatei, au fost descoperite alte trei arme pe care le achiziționase în scopul de a le oferi copiilor săi în vârstă de șapte și zece ani. Aceste arme erau lăsate la îndemâna copiilor, iar fiul cel mai mare al avocatei le folosea zilnic pentru a vâna păsări,arata fanatik.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva avocatei în cauză. Ancheta a relevat că avocata a achiziționat fără drept o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, prin intermediul unei platforme online, de la o persoană juridică din Polonia.

Această armă a fost introdusă ilegal în România, prin intermediul unei firme de curierat, la începutul lunii februarie 2023, și a fost deținută ilegal de avocată până la data de 6 iulie 2023. În cadrul anchetei, joi, procurorii au efectuat două percheziții la domiciliul avocatei și la o altă adresă din comuna Măgurele din județul Prahova,potrivit fanatik.ro.