Partidul AUR și-a lansat sâmbătă candidaţii la alegerile europarlamentare într-un eveniment care are loc la Arenele Romane. Pe lista de 44 de candidaţi se află Christian Terheş, Claudiu Târziu, Dan Tănasă, Şerban Dimitrie Sturza, Gheorghe Piperea, Mugur Mihăescu, Monica Iagăr.
Lista cuprinde 44 de candidaţi însă ordinea pe listă va fi stabilită în luna aprilie 2024. Formaţiunea prezintă cu acest prilej şi ”Planul AUR pentru Parlamentul European”, un program politic cu principalele priorităţi ale formaţiunii la acest scrutin electoral.
”Ne vom opune globalismului, tendinţelor de dezrădăcinare şi a oricăror presiuni de dezbinare a ţărilor UE dar şi a românilor”, transmite AUR în document.
Relaţia UE cu România trebuie să fie una de reciprocitate, mai spune AUR.
Vârsta medie a celor 44 de candidaţi este de 45 de ani, iar 45,5% din listă a fost rezervată femeilor, potrivit celor de la AUR.
Ordinea candidaţilor pe lista AUR se va stabili anul viitor, în luna aprilie, potrivit formaţiunii. ”Misiunea noastră are un scop precis atât în Parlamentul European, cât şi în cadrul instituţiilor europene. Relaţia cu Uniunea Europeană trebuie să aducă în primul rând beneficii României, cetăţenilor noştri. România este membră cu drepturi depline şi credem într-o Europă puternică, care să răspundă nevoilor tuturor cetăţenilor. Cheia unei bune colaborări este o relaţie biunivocă, din care ambele entităţi să aibă de câştigat. Am arătat că suntem o ţară cu oameni cumsecade, iar cetăţenii români care trăiesc în alte state membre UE sunt recunoscuţi ca oameni harnici şi serioşi. E meritul lor şi al familiilor lor”, se arată în documentul AUR.
Potrivit AUR, ”suveranitatea României îi conferă libertatea de a-şi înfăptui propriul destin”.
Potrivit celor de la AUR, ”fondurile europene ne aparţin, ele nefiind un cadou alocat României de către Uniunea Europeană”.
”Vrem să oferim cetăţenilor români condiţii şi şanse corecte de acces a fondurilor europene pentru a combate acest dublu standard care ne împiedică să le accesăm şi pentru a crea o competitivitate şi o competiţie cinstită pe piaţa muncii. Bruxelles-ul ne afundă în hârtii şi în cerinţe birocratice atunci când pretindem fondurile care ni se cuvin. Vrem să oferim cetăţenilor români condiţiile de acces a fondurilor europene corecte şi decente pentru a combate acest dublu standard care ne împiedică să le accesăm”, arată formaţiunea.
AUR anunţă că vor propune crearea unui fond pentru a dezvolta fabrici noi pentru producţia de medicamente. ”România are buni specialişti în multe domenii şi putem să devenim independenţi în a ne produce în special medicamentele esenţiale şi echipamentele de bază. Ne vom angaja ca toţi românii să fie trataţi corect şi ca toţi să aibă acces la medicamente esenţiale şi servicii de sănătate de calitate, atât în ţară cât şi în ţările membre UE. Vom sprijini modernizarea Institutului Cantacuzino”, spune AUR, conform g4media.ro
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.