BREAKING NEWS

Au încercat să intre ilegal în România: două grupuri de bărbați au fost reținute în Transcarpatia

Bărbați din Ucraina care încercau să intre ilegal în România au fost reținuti în Transcarpatia pe 27 iunie. Anuntul a fost facut pe  pagina de Facebook a Departamentului Regional de Vest al Serviciului Frontierei  de Stat.

Primul grup — doi bărbați a fost reținut de polițiștii de frontieră ai detașamentului Mucacevo în timp ce patrulau la granița cu România. Bărbații s-au dovedit a fi locuitori ai regiunii Donețk.

În timpul controlului, polițiștii de frontieră au identificat un „barcagiu” care i-a condus la graniță cu propria sa mașină. Un bărbat, care este și el originar din regiunea Donețk, urma să primească de la fiecare câte 1.500 de euro pentru serviciile sale, relatează Serviciul Frontierei de Stat .

Poliția a deschis un dosar penal pentru transportul ilegal de persoane peste graniță (Partea 2 a articolului 332 din Codul penal).

Un alt grup a fost reținut de polițiștii de frontieră în apropierea satului Veliki Bicikiv, lângă granița cu România. Ofițerii au oprit mașina Lada, al cărei șofer transporta trei bărbați de  vârsta recrutării.

„În timpul verificării documentelor șoferului, trei dintre pasagerii acestuia au încercat să fugă, dar au fost reținuți”, se spune în mesaj. Grănicerii ii au predat polițiștilor procese verbale despre  sustragerea  de la apelul la mobilizare (art. 336 Cod penal).