ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

Au furat clopotul unei biserici și l-au vândut la fier vechi. Doi dintre hoți au fost prinși

Pentru a face rost de bani, trei bărbați au furat clopotul dintr-o biserică, l-au tăiat și l-au vândut la fier vechi. Doi dintre hoți au fost identificați și plasați sub control judiciar timp de 60 de zile, în creme ce al trilea este în continuare căutat.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la data de 28 februarie a.c., cei trei s-ar fi deplasat pe raza comunei Ciurea, iar din curtea neîmprejmuită a unui lăcaş de cult ar fi sustras un clopot, pe care ulterior l-ar fi tăiat şi valorificat la un depozit de colectare a fierului vechi.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, fiind ridicate în vederea completării probatoriului, mai multe obiecte şi mijloace de probă.

De asemenea, pe numele celor trei persoane au fost emise mandate de aducere”, relatează Inspectoratul Județean de Poliție Iași, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în cazul a doi dintre bărbaţi instanța a decis plasarea lor sub control judiciar pentru 60 de zile. Cea de-a treia persoană este căutată de poliţişti.