administratieALEGERI EUROPARLAMENTARE ȘI LOCALE

Au fost înregistraţi 1.663 de mandatari financiari ai competitorilor electorali din 9 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, au fost înregistraţi 1.663 de mandatari financiari ai competitorilor electorali.

AEP precizează într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES că activitatea de înregistrare a mandatarilor financiari ai competitorilor electorali a fost finalizată, fiind procesate şi aprobate toate solicitările primite. Astfel, au fost înregistraţi 1.643 de mandatari financiari pentru alegerile autorităţilor administraţiei publice locale şi 20 pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European.

„În urma verificării şi a procesării documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru înregistrarea mandatarilor financiari, au fost alocate codurile unice de identificare ale competitorilor electorali, care vor fi inscripţionate pe materialele de propagandă ce vor fi produse şi utilizate în campania electorală”, menţionează AEP.

Listele complete ale mandatarilor financiari ai competitorilor electorali la alegerile din 9 iunie 2024 pot fi consultate pe pagina web a Autorităţii Electorale Permanente, potrivit agerpres.ro.