BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Fenomene extreme prognozate în următoarele zile

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care călătoresc în Grecia că regiunile din centrul, nordul și vestul ţării se află sub o atenţionare meteo de fenomene extreme în perioada 12-15 august.

Serviciul Național de Meteorologie din Grecia anunţă că vor fi precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee.

Sâmbătă, 13 august, sunt așteptate averse însoțite de vânt puternic și căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia și în insulele Ionice. Duminică, 14 august, se vor înregistra averse abundente, căderi de grindină și furtuni în Tesalia, Macedonia centrală și de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia și insulele din nord-estul Mării Egee.

În cursul zilei de luni, 15 august, fenomenele meteo puternice se vor mai înregistra doar pe alocuri în zone din partea de nord-est a Republicii Elene și insulele din nord-estul Mării Egee.

Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.