ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Așa se spală banii pe drumurile publice. Plombări de mântuială. Ține până la prima ploaie zdravănă

Așa se spală banii pe drumurile publice. Plombări de mântuială. Ține până la prima ploaie zdravănă.  Firme care bagă bani în pușculiță, miliarde de lei vechi pe lucrări care nu țin nici jumătate de an. Echipaje ale unei firme lucrau sâmbătă de zor pe drumul care traversează comuna Todirești.   Plombarea se face fără a decopera zonele distruse.

Trei utilaje cu numere de înmatriculare din București însoțite de  șase oameni cu tot cu șoferi, erau prinse într-o așa zisă lucrare de modernizare a arterei de circulație. Se plombau gropile din asflat. Nicio restricie pentru conducătorii auto care aveau să traverseze același drum. Știți de ce? Pentru că această plombare are nu știu ce te miri tehnică ar  fi. Adica în secunda următoare după ce este pusă pe gropi sau crăpături, se usucă .

În realitate toată criblura aunge pe sub mașinile care vor trece pe acel tronson și  dacă mai ai ghinionul să îți ajungă o pietriciă în parbriz  de la vecinul din fața ta sau dintr-o laterală atunci poți spune că te-ai lipit de vreo 700 de lei pentru înlocuire. Să nu vă gândiți că vă despăbubește cineva.

 

Specialiștii spun că această lucrare de plombare este de departe făcută cum ar fi trebuit. „Mai întâi se răzuieşte stratul de uzură afectat de circulaţie şi care prezintă denivelări, după care suprafaţa decopertată se amorsează cu un bitum lichid, după care se aplică stratul de asfalt”, declara un expert construcţii.

Dar aceasta nu e singura lucrare  din județ, tot așa lucrare s-a făcut și pe drumul care duce la Forăști. De fapt două:  una anul trecut și una anul acesta. Si nu numai acolo.

Drumul care traversează comuna Hânțești a avut parte tot de vreo 2 lucrări de plombare: una anul trecut și una anul acesta. Anul viitor se spală alți bani pentru că firma care efectuează astfel de lucrări este cel mai probabil al unui om de faceri care este agreat de partid si care trebuie să bage odată la șase luni bani în pușculiță din județul Suceava.