GENERAL

Așa arata șpagă lui Buzatu, șeful PSD al CJ Vaslui

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant vineri seara de procurorii DNA, în timp ce primea o mită de 1,25 milioane lei. Conform procurorilor, suma impresionantă de bani era primită în schimbul acordării unui contract. La mai bine de 6 ore după ce a fost adus acasă, Dumitru Buzatu a părăsit locuința flancat de jandarmi în jurul orei 3:15. El a fost dus la sediul DNA Iași. Nu a vrut să facă declarații la ieșire.

Dumitru Buzatu a fost reţinut în această dimineaţă de DNA, susţin surse citate de televiziunile de ştiri.

Buzatu a fost ridicat de polițiști de pe stradă, la scurt timp după ce a ieșit dintr-un restaurant. Șeful CJ Vaslui avea mita ascunsă în haină, potrivit surselor Libertatea.

La sosirea la locuința sa, Dumitru Buzatu a trecut pe lângă reporterii de la fața locului, escortat de anchetatori, și a afirmat: „Veți fi informați”.

Vasile Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

În legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004, a fost membru al grupului parlamentar de prietenie cu Cuba.

A criticat în termeni suburbani (răgete”, „răgălii”) protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea.

În 2020, Dumitru Buzatu a pus la îndoială, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, existența coronaviruslui, și i-a catalogat pe liderii social-democrați drept ”niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul. Dumitru Buzatu a fost adus de anchetatori la locuința sa. „O să aflați”, atât a declarat el când a fost întrebat ce s-a întâmplat de reporteri și dacă a luat șpagă.

 

 


iul lui Dumitru Buzatu este prezent la percheziții. „Știu cât știți și voi”, a declarat el. Tudor Buzatu este secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, arata

sursa foto: Libertatea