BREAKING NEWS

Artificiile, petardele și procesiunea drumul crucii – interzise în regiunea Cernăuți

În regiunea Cernăuți au fost interzise, în perioada legii marțiale și la 30 de zile de la încetarea acesteia, utilizarea focurilor de artificii și petardelor, dar și organizarea procesiunii religioase „Drumul Crucii”.

Un ordin în acest sens a fost semnat de Ruslan Zaparaniuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

„Se interzice utilizarea focurilor de artificii și articolelor pirotehnice pe teritoriul regiunii Cernăuți în perioada acțiunii legii marțiale în Ucraina și la 30 de zile de la încetarea acesteia….

Organizațiilor religioase se interzice organizarea pe teritoriul regiunii Cernăuți a procesiunii „Drumul Crucii”, se arată în dispoziția guvernatorului.

De asemenea, conform documentului autoritățile regionale au restricționat desfășurarea tuturor adunărilor, manifestațiilor publice, demonstrațiilor, itinerarelor, etc.

Vă reamintim că pe 16 august, Rada Supremă, cu 250 de voturi „pentru”, a susținut drept bază proiectul de lege nr. 7438, „Cu privire la modificările aduse anumitor acte legislative ale Ucrainei privind circulația produselor pirotehnice”, care interzice vânzarea și utilizarea focurilor de artificii,arata bucpress.eu