ACTUALITATENAȚIONAL

Arme, muniţie și țigări descoperite de poliţiştii de frontieră în urma unor percheziţii domiciliare

Polițiștii de frontieră au avut o mare surpriză în urma unor percheziții domiciliare. În data de 15 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, SPF Poienile de Sub Munte și cei ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Maramureș – Serviciul Acțiuni Speciale și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, au pus în executare nouă mandate de percheziție domiciliară la mai multe imobile din localitatea Borșa, județul Maramureș.

În fapt, în urma perchezițiilor efectuate la imobilele din localitatea Borșa, au fost descoperite următoarele bunuri: o armă de vânătoare semiautomată cu glonț și aparat de ochire optic calibru 30-06 mm, 39 de cartușe calibru 30-06 mm cu capsă nepercutată, un sistem de ochire/vedere pe timp de noapte, o arbaletă cu pat de lemn mecanism de tragere metalic și arc din fibră fără inscripții privind marca și modelul, 1.047 pachete de țigări de diferite mărci de proveniență extra comunitară, suma de 5.000 de lei, șase telefoane mobile, două trofee de cerb, patru perechi coarne de cerb și trei trofee de căprior.

Totodată, patru persoane, cetățeni români, domiciliați în județul Maramureș, au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru audieri.

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă letală sau fără drept și braconaj, urmând ca la final să fie dispuse măsuri în consecinţă.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.