INTERNAȚIONALSUA

Armata SUA acordă un contract de 1,45 miliarde de dolari companiei Kongsberg pentru stații de armament la distanță

Compania Kongsberg, cu sediul în Norvegia, a anunțat luni că armata americană a atribuit un contract IDIQ pe 5 ani, în valoare de până la 1,498 miliarde de dolari, pentru continuarea livrării stației comune de armament operată de la distanță (CROWS).

Potrivit unui comunicat de presă al Kongsberg, între variantele M151 și M153, compania a livrat peste 18.000 de sisteme către serviciile armate americane. Aceste sisteme se află în serviciu în cadrul fiecărei ramuri a armatei americane și în multe agenții americane, asigurând protecția soldaților în interiorul vehiculelor de luptă, al instalațiilor și al navelor. Familia Kongsberg PROTECTOR de stații de armament la distanță este cel mai utilizat sistem din lume, asigurând un sistem comun în cadrul forțelor NATO și aliate.

„Kongsberg este mândru să fie selectat ca furnizor în cadrul acestei atribuiri competitive pentru următorul contract CROWS pe cinci ani. Aceasta este o etapă importantă. Ne extindem colaborarea cu armata americană, așa cum o facem din 2007, permițând Kongsberg, împreună cu clientul, să ofere soldaților cea mai bună soluție de armament controlat de la distanță”, a declarat Eirik Lie, președinte al Kongsberg Defence & Aerospace.

„Cu această atribuire, Kongsberg și guvernul SUA vor putea să realizeze pe deplin investițiile făcute în sistemele Tech Refresh și să aducă aceste capabilități clienților noi și existenți, atât în SUA, cât și în străinătate. CROWS Tech Refresh reprezintă „următoarea generație” de stații de armament la distanță. Sistemele Tech Refresh sunt concepute pentru a oferi o distanță mai mare, o precizie sporită și capacități de conectare în rețea, precum și o cunoaștere a situației mult îmbunătățită, pe lângă faptul că sunt compatibile cu sistemele anterioare”, a declarat Eirik Tord Jensen, vicepreședinte executiv al diviziei Kongsberg Defence & Aerospace Land Systems.

Cu peste 23.000 de sisteme vândute în întreaga lume și 17 ani de experiență CROWS, Kongsberg va continua să sprijine soldații cu noi sisteme și capabilități care să răspundă cerințelor de mâine, menținând, în același timp, o gamă largă de variante CROWS. Cu sisteme vândute către 26 de națiuni, Kongsberg este liderul mondial în furnizarea de stații de armament la distanță.