BREAKING NEWS

TOATE punctele militare de comandă din România, ACTIVATE după ce Putin a declanșat războiul în Ucraina

Au fost activate TOATE punctele militare de comandă din România cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a luat toate măsurile necesare de reacţie, atât cele care revin în mod direct instituţiei, precum şi cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului naţional de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituţională, elaborate din timp”, se precizează într-un comunicat.

Anunțul vine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţa operațiunea militară în estul Ucrainei.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.
Reacția Occidentului nu a întârziat. Liderii europeni, ai SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.
Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.
Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării, relatează Agerpres.