ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Arde Biserica Veche cu corpul de chilii ce apartin Manastirii din Podu Cosnei. 8 autospeciale trimise la intervenție

Foc la complexul monahal din Podu Coșnei . Incendiu izbucnit astăzi dimineață, la biserica veche si la un corp de chilii, ce apartin Manastirii din Podu Cosnei.  Potrivit ISU Bucovina Suceava flacarile se manifesta la nivelul acoperisurilor, cu pericol de propagare la cele doua constructii.   Purtătorul de cuvînt al ISU Bucovina, Alin Găleată a anunțat că au fost deplasate  la intervenție   8 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica si doua ambulante SMURD.

Istoria sfântului locaş începe în 1924, când Fondul Bisericesc de la Cernăuţi deţinea, în zonă, o importantă suprafaţă de pădure. Atunci, cu sprijinul obştii şi al bisericii, s-a înălţat o mănăstire, în care mulţi localnici şi nu numai ei se adunau cu evlavie pentru a participa la slujbe oficiate în zilele de sărbătoare.

. In 2006, la Podu Cosnei a venit parintele Mihai Negrea, care, cu binecuvantare si ajutorul IPS Pimen, a reconstruit manastirea.

 

Nu sunt anuntate victime. Flăcările se manifestă la corpul de chilii și la biserica veche, comstrucții din lemn. Potrivit ultimelor informații, incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidare. Constructiile afectate de flacari, paraclisul (biserica) si corpul de chilii, au fost ridicate in anul 2006. Pompierii militari au salvat biserica manastirii, casa stăreției, cladirea centralei termice, constructii anexe ale manastirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) si alte cladiri din complexul monahal, cu bunurile aferente. [28.05, 08:30] +40 747 051 950: Se lucreaza pentru lichidarea ultimelor focare si pentru indepartarea elementelor afectate de foc.