CRYPTO

Apelurile „Buy the Dip” scad, semnalând capitularea investitorilor

Una dintre cele mai populare scheme de investiții de către investitorii strategici în Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana este „buy the dip”. Aceasta presupune achiziționarea de active profitabile din punct de vedere strategic în timpul corecțiilor locale ale acestora.

Logica care stă la baza unei astfel de conduite este dorința de a maximiza randamentele pe termen lung. Chiar și corecțiile mici de 5%-10% pot genera beneficii suplimentare considerabile pentru comercianți, în timp ce corecțiile mari de 30% și mai mult pot îmbunătăți drastic pozițiile cuiva, atâta timp cât ipoteza majoră a aprecierii pe termen lung a activului este corectă.

Cazurile anterioare de scăderi ale prețurilor Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana au fost întotdeauna urmate de creșteri considerabile ale volumelor de achiziții, deoarece mulți susținători au folosit aceste momente pentru a-și extinde deținerile de criptomonede.

Cu toate acestea, conform datelor furnizate de compania de analiză comportamentală Santiment, numărul acestor achiziții a scăzut dramatic în timpul ultimei deprecieri cripto. Explicația cea mai probabilă este că mulți investitori percep în prezent o astfel de situație nu ca pe o corecție a ciclului de creștere la nivel superior, ci mai degrabă ca pe formarea unei noi tendințe bearish.

Întrucât se așteaptă la o nouă scădere a prețului, potențial și mai masivă, aceștia se abțin de la deschiderea de poziții lungi și de la creșterea deținerilor de BTC. Un astfel de comportament confirmă faptul că așteptările pesimiste domină în prezent industria criptografică.

O altă explicație plauzibilă este că mulți investitori minori nu dispun de fonduri suficiente pentru a-și menține pozițiile. De fapt, aceștia au avut tendința de a-și păstra pozițiile lungi, dar numărul de fonduri s-a dovedit a fi insuficient pentru menținerea unei astfel de strategii, ceea ce a dus la apeluri în marjă.

În acest caz, pozițiile lor sunt lichidate cu forța. Mulți alți investitori care sunt mai sensibili la risc ar putea, de asemenea, să prefere să se abțină de la intrarea pe piață atâta timp cât prețul BTC continuă să scadă cu rate atât de ridicate.

Dintr-o perspectivă istorică, ratele ridicate de depreciere pot implica faptul că ciclul descendent poate persista încă multe luni. În astfel de condiții, mulți investitori ar putea prefera să-și mărească deținerile în stablecoins sau în aur. În timp ce capitularea observată în prezent poate duce la rate mai mari de scădere a prețului BTC pe termen scurt, aceasta va facilita, de asemenea, timpul necesar pentru a ajunge la un minim local.

În plus, panica de pe piață poate duce la situația în care prețul de piață scade mult sub prețul corect (justificat din punct de vedere economic). În această situație, acei investitori care continuă să își urmărească strategia independentă în loc să urmeze linia generală își pot maximiza în mod eficient randamentele și pot primi beneficii suplimentare de diversificare a criptomonedelor. Prin urmare, poate fi necesară o monitorizare atentă a semnalelor tehnice pentru a determina momentul optim pentru aplicarea strategiei „buy the dip”.

sursa articol: zycrypto.com