EDUCAȚIE

Anunțul Inspectoratului Școlar Suceava. 23 de absolvenți de liceu au promovat Bacalaureatul de toamnă în urma soluționării contestațiilor. Rata de promovare după ambele sesiuni este 81,5%

Cea mai mare medie din această sesiune de examen este 8,93 și aparține unui absolvent de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, de la specializarea Matematică-informatică, care a contestat atât nota la limba și literatura română, cât și cea de la Anatomie. Rezultatele cumulate după ambele sesiuni de Bacalaureat 2024 arată o rată de promovare în judeţul Suceava de 81,5%, ceea ce ne plasează pe locul 14 pe țară, având 4.276 de candidați promovați.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, au fost publicate vineri dimineață de Ministerul Educației. Procentul de promovare la nivelul județului Suceava este 32,5%, în creștere de la 29,7%, cât era înainte de contestații. Au reușit să promoveze examenul încă 23 de absolvenți de liceu.

Au fost înregistrate 391 de contestații în urma afișării rezultatelor inițiale, dintre care 117 la limba și literatura română, 114 la proba obligatorie și 160 la proba la alegere a profilului și specializării. Peste 90% dintre aceste note au fost modificate, unele prin creștere, altele prin scădere.

Din totalul candidaților promovați (277), zece candidaţi au obţinut medii între 8-8,99, 43 au obținut medii între 7-7,99 și 224 au obținut medii între 6-6,99. Au fost declarați ”Respins” 574 de candidați, iar doi au fost eliminați din examene, pentru tetativă de fraudă.

Cea mai mare medie este 8,93 și aparține unui absolvent de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, de la specializarea Matematică-informatică, care a contestat atât nota la limba și literatura română, cât și cea de la Anatomie. Înainte de soluționarea contestațiilor, prima medie aparținea unui absolvent de la Colegiul Național de Informatică Suceava.

Rezultatele cumulate după ambele sesiuni de Bacalaureat 2024 arată o rată de promovare în judeţul Suceava de 81,5%, ceea ce ne plasează pe locul 14 pe țară, având 4.276 de candidați promovați. Pentru promoția curentă, rata de reușită este 85,1%, iar pentru promoțiile anterioare – 45,9%, ceea ce înseamnă locul 12 național.

Rezultatele au fost afișate prin anonimizarea datelor personale ale candidaților, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR).

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi. (