BREAKING NEWSSPORT

Antrenor acuzat de hărțuire sexuală

Un antrenor de la Secția de haltere a Clubului Sportiv Botoșani a fost pus sub control judiciar după ce este bănuit de corupere sexuală a minorilor. Acesta ar fi făcut gesturi deplasate față de două sportive. Cazul a fost depistat în luna octombrie, în urma unei acțiuni contra violenței în sport și antibullying, când una dinspre sportive a relatat jandarmilor o scenă în care ar fi fost implicat antrenorul. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor și a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, care au decis inițierea unei anchete. În perioada 8-9 martie 2019, în jurul orei 22.00, fiind sub influența alcoolului, antrenorul ar fi intrat în dormitorul sportivelor si ar fi agresat sexual o minora in varsta de 14 ani. Chemat pentru audieri, el a respins acuzațiile și s-a declarat nevinovat, susținând că de fapt gesturile lui ar fi fost înțelese greșit și nu au avut nicio conotaţie sexuală, ci erau gesturi de familiaritate. Barbatul are interdicția de a mai profesa în urmatoarele 60 de zile și nu mai are voie nici măcar să se prezinte la club.

Antrenorul invocă gesturi „familiare”

Dezvăluirile făcute de cele două sportive i-au determinat pe anchetatori să extindă cercetările. Așa se face că antrenorul a ajuns să fie supravegheat. Chemat pentru audieri, el a respins acuzațiile și s-a declarat nevinovat, susținând că de fapt gesturile lui ar fi fost înțelese greșit și nu au avut nicio conotaţie sexuală, ci erau gesturi de familiaritate. Asta pentru că el locuiește în complexul CS Botoșani împreună cu sportivele, iar faptul că locuiesc și gospodăresc împreună peste 300 de zile pe an, că le gătește, că le spală rufele, s-au putut crea relaţii familiale între ei.

În acest context, anumite gesturi de o familiaritate ușor excesivă ar fi fost interpretate greșit. Astfel, cu privire la primul incident, F.M. a explicat că în calitatea sa de antrenor merge în fiecare seară în camera sportivilor și le dă stingerea, sens în care și-a permis să facă o glumă stingând lumina și strigând „fantoma”, iar atingerile produse nu au fost intenţionate și nu au avut o conotaţie sexuală.

„Mă duc la pușcărie, da le tai, în bucăţi le fac”

În ce privește al doilea incident, când ar fi sărutat-o pe gură pe una dintre sportive, antrenorul a susținut că la pensiunea respectivă au fost prezenţi atât părinţii sportivelor, cât și soţia lui. Ba mai mult, totul s-ar fi întâmplat în contextul în care fetele pe care le antrena s-au strâns în jurul lui și l-au îmbrăţișat, existând sărutări prietenești, de fericire, de felicitări, acesta declarând că nu-și amintește să fi sărutat pe cineva pe gură, iar dacă ar fi făcut acest gest, ar fi fost accidental și nu ar fi avut o conotaţie sexuală, având în vedere că era cu fetiţa sa în braţe și cu soţia în spatele său.

Totuși, imediat după ce informațiile cu privire la anchetă au început să circule, într-una dintre convorbirile telefonice purtate cu o persoană din anturajul lui, convorbire interceptată de anchetatori, antrenorul ar fi avut o ieșire furioasă, în care a pomenit de o posibilă răzbunare împotriva sportivelor care l-au denunțat. „No, da le dau, mă duc la pușcărie, da le tai, în bucăţi le fac”, ar fi spus acesta.

sursa:monitoruldebotosani.ro