SĂNĂTATE

Antibiotice Iași a început distribuția pastilelor de iod către Direcțiile de Sănătate Publică

Antibiotice Iași a anunțat că a început distribuția celor 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu către Direcțiile de Sănătate Publică. Medicamentele vor fi distribuite către cele 42 de Direcții de Sănătate Publică săptămâna aceasta.

Rafila a explicat, luni, că pastilele de iod vor fi distribuite cetățenilor de către DSP-uri, doar în cazul în care acest lucru va fi necesar. Totodată, ministrul Sănătății a precizat foarte clar faptul că aceste medicamente nu trebuie să fie consumate după ureche și nu sunt recomandate pentru toată lumea. 

În data de 28 martie, toate pastilele de iodură de potasiu ar urma să se afle în stocurile Direcțiilor de Sănătate Publică, de unde vor fi oferite populației doar în caz de nevoie.

Producţia iodurii de potasiu de către Antibiotice Iaşi a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricaţia tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situaţii speciale.

Timp de 13 zile, angajaţii Antibiotice au lucrat în trei ture, 24 de ore pe zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajaţi din cadrul secţiei Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajaţi cu job-uri similare, transferaţi de pe alte fluxuri de fabricaţie ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producţie”, a anunțat Antibiotice Iași, potrivit Digi24.