ACTUALITATE

ANTENA 3 au folosit imagini din jocul ARMA 3 în Direct sugerând că sunt filmari din Ucraina;

Clipul video cu un avion militar în care se trage de la sol cu un sistem antiaerian a circulat online, în ultimele câteva zile. Imaginile au fost prezentate pe internet ca fiind din conflictul armat dintre Rusia și Ucraina, spune LIbertatea. Filmarea a fost difuzată și în emisiunea „Sinteza Zilei” de pe postul TV Antena 3 de sâmbătă seară, 26 februarie, după ce ea a fost trimisă redacției de Mihai Gâdea, fiind prezentată drept „EXCLUSIVITATE”

De când Rusia a început joi războiul contra Ucrainei, sute de fotografii și filmări au curs pe Internet și pe rețelele sociale, postate de oameni care descriau situația bombardamentelor din statul european, oamenii morți sau răniți și fuga refugiaților, transmite sursa citată. Unele sunt reale, altele nu.

Sâmbătă, Mihai Gâdea le-a cerut oamenilor din echipa de regie să transmită o anumită filmare, pe care le-a trimis-o el. „Haideți să vedem imaginile de la Marea Azov”, spune prezentatorul, în timp ce pe ecran apare filmarea din JOCUL VIDEO Arma 3, făcută pe calculator în 2013.

„Iată imaginile, iată cum se trage. Este un avion de luptă după care se trage cu antiaeriană. Cred că a fost limpede mai devreme că a existat un contact, dar trage în continuare”, continuă Gâdea, secondat de Radu Tudor.

Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, susține că știa că imaginile nu sunt reale. Întrebat de Libertatea de ce nu le-a atras atenția prezentatorilor în timpul emisiunii, militarul a spus că „nu am avut timp, pentru că până mi-am dat seama, le-au scos de pe ecran”.

 

Gafa incomensurabilă a apărut și în mai multe video-uri postate pe Facebook:

https://www.facebook.com/watch/?v=1432778950569895

sursa: www.activenews.ro