ACTUALITATELOCAL

Ansamblul Plăieșii din Republica Moldova la Ziua comunei Slatina. Pe scenă vor urca și surorile Sinziana și Ioana  Ștefan

Primăria  și Consiliul Local al comunei  Slatina organizează Ziua comunei în data de 6 august. De  Sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului  care este prăznuită, în fiecare an, pe 6 august autoritățile locale organizează sărbătoarea comunei iar Mănăstirea Slatina își are hramul.

Autoritățile locale au decis ca în acest an să aducă în fața locuitorilor ca invitat special Ansamblul Plăieșii din Republica Moldova. Vestitul Ansamblu Etnofolcloric din Moldova de peste Prut, este îndrăgit de români care nu ezită sî îi aducă în scenă la evenimentele culturale.

Pe scenă vor urca și surorile Sinziana și Ioana  Ștefan originare din comuna Slatina.Ca de fiecare dată, sufletul manifestărilor prilejuite de Ziua comunei este  primarul Vlăduț Gherman. „Avem o sărbătoare anume dedicată comunei noastre. O zi în care să ne adunăm laolaltă, să ne simţim bine şi să petrecem. Am stabilit împreună cu consilierii locali ca evenimentul să aibă loc pe 6 august, odată cu Hramul Mănăstirii, din luna august,, a spus edilul comunei. În seara zilei de 5 august, localnicii sunt invitați la petrecere  cu manelistul Mister Juve și Cristian Rizescu.

Ziua de sărbătoare va începe dimineața cu slujba de la Mănăstirea Slatina, unde localnicii și pelerinii sunt invitați să ia parte la Sfânta Liturghie, oficiată în sobor, în cinstea praznicului Schimbării la Față.

De la orele amiezii va fi deschis programul muzical al evenimentului.

Primarul comunei, Vladuț Gherman susține că manifestarea a devenit deja o tradiție.