ECONOMIC

Fabrica DENIS preferata de politicieni in deplasarile in Suceava. Anna Cori este un brand al fabricii de încălțăminte și marochinărie Denis

Politicienii de la toate partidele aflate de-a lungul anilor au avut ca tinta vizite la fabrici private iar fabricile de incaltaminte sunt pe lista din moment ce din unitatile economice ale statului s-a ales praful. Pandemia a afectat fabrica ca si multe alte unitati inclusiv, cele turistice. Anna Cori este un brand al fabricii de încălțăminte și marochinărie Denis din Suceava, ambele business-uri aparținând familiei Cornea.

,,ANNA CORI este un brand romanesc, prezent in 38 de locatii in cele mai importante orase din Romania si online pe www.annacori.com.O imagine unicat, o prezență în cele mai importante orașe din România și o largă gamă de produse la prețuri mai mult decât accesibile sunt trei dintre argumentele succesului brand-ului ANNA CORI.,, asa se prezinta unitatea pe pagina de facebook.

Retailerul de încălțăminte, genți și accesorii Anna Cori a avut din cauza pandemiei COVID, o scădere de 28% a vânzărilor realizate prin rețeaua formată din 32 de magazine și platforma online.

În 2021, compania a urmarit redresarea vânzărilor și renegocierea chiriilor pentru spațiile din mall-uri, luând în calcul închiderea unor magazine nerentabile, dar și o posibilă deschidere de noi puncte de lucru.

,,Anna Cori este un brand al fabricii de încălțăminte și marochinărie Denis din Suceava, ambele business-uri aparținând familiei Cornea. “Pandemia COVID a afectat drastic atât fabrica Denis, cât și magazinele Anna Cori. (…) Cu o rețea de retail care numără 32 de magazine am realizat în anul 2020 o cifră de afaceri de 38.291.066 lei”, declara  in martie 2021, pentru Profit.ro Ana Cornea, cea care a pus bazele business-ului, împreună cu soțul său, Ilie Cornea.

Ca si fabrica Marelbo, intrarea in starea de urgenta a facut ca unitatea sa caute solutii. Daca fabrica Marelbo nu si-a sistat activitatea, conducerea DENIS a decis sa sisteze activitate.

În martie 2020, când România intrase în stare de urgență, iar zona Suceava în carantină, fabrica Denis și-a sistat activitatea, toți angajații fiind plasați în șomaj tehnic.

Ca urmare a închiderii mall-urilor, cele 20 de magazine Anna Cori situate în centrele comerciale mari și-au oprit și ele activitatea. Au rămas deschise doar magazinele stradale, care și-au desfășurat activitatea în proporție de 30%. Per total, vânzările în magazinele Anna Cori au scăzut  in cateva luni chiar si cu 80%.

Fondatorul actualului grup Denis este Ilie Cornea, care realiza în anul 1985 primele perechi de pantofi. Mica afacere de familie s-a transformat în 1994 dintr-un atelier ce producea manual doar încălțăminte pentru bărbati într-o adevarată fabrică, aceasta purtând numele fiului cel mic al familiei, Denis, arata profit.ro.

În 1996, Ana Cornea, soția și partenera de afaceri a fondatorului fabricii Denis, a avut  ideea înființării unei secții de încălțăminte pentru femei, urmată de lansarea brandului Anna Cori și, în 1999, de o nouă extindere a activității, prin producția de genți și accesorii.