BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Angelina Jolie a atacat campania de lovituri aeriene a Israelului în Gaza: „Liderii lumii sunt complici la aceste crime”

La câteva zile după ce a scris că atacurile din 7 octombrie ale Hamas împotriva civililor israelieni „nu pot justifica viețile nevinovate pierdute” în Gaza, Angelina Jolie a atacat lovituri aeriene ale Israelului în tabăra de refugiați de la Jabaliya.

Angelina Jolie denunță sprijinul pentru Israel în războiul cu Hamas

Potrivit timesofisrael.com, actrița americană premiată cu Oscar postat pe rețelele de socializare o fotografie care arată distrugerile provocate de atacurile israeliene în tabăra de refugiați de la Jabaliya, în nordul Fâșiei Gaza.

„Aceasta este bombardarea deliberată a unei populații prinse în capcană, care nu are unde să fugă. Gaza a fost o închisoare în aer liber timp de aproape două decenii și se transformă rapid într-un mormânt comun. 40% dintre cei uciși sunt copii nevinovați. Familii întregi sunt ucise”, a scris Angelina Jolie, pe pagina sa de Instagram.

„În timp ce lumea privește, și cu sprijinul activ al multor guverne, milioane de civili palestinieni – copii, femei, familii întregi – sunt pedepsiți și dezumanizați colectiv, fiind privați de alimente, medicamente și ajutor umanitar, cu încălcarea dreptului internațional.

Refuzând să ceară o încetare a focului umanitară și blocând Consiliul de Securitate al ONU să impună una ambelor părți, liderii lumii sunt complici la aceste crime”, a mai scris actrița.