ACTUALITATENAȚIONAL

Angajatii ONRC isi ataca sefa si o acuza ca a incasat bani pentru conceperea noului portal al Registrului Comertului

Desi s-au investit 40 milioane de euro in noua platforma a Registrului Comertului, aceasta da foarte multe erori iar in disperare de cauza, oamenii se prezinta in continuare la ghisee cu dosarele in mana. Utilizatorii sustin ca portalul se blocheaza la fiecare pas desi autoritatile precizeaza ca oamenii pot sa-si infiinteze o firma in doar 15 minute.

Portalul da erori si angajatilor de la banci care trebuie sa verifice datelor firmelor aflate in procese de creditare sau care au nevoie de un nou card. In timpul securizarii platformei, breșele au fost atat de mari incat CNP-urile erau vizibile. Angajații ONRC susțin ca lucreaza ore suplimentare pentru ca platforma nu este operabila.

“Știți de ce directoarea ONRC, Valentina Burdescu se ține cu dinții de scaun și girează o aplicație eșuată care a costat 40 milioane de euro? Pentru că a încasat din acest proiect aproximativ 350.000 lei, în calitate de manager de proiect”, a transmis Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului.

In urma cu o saptamana, Alina Gorghiu, ministrul justitiei a precizat ca, dacă problemele cu noul portal informatic al Registrului Comerțului nu vor fi remediate, va cere premierului Marcel Ciolacu schimbarea din funcție a directorului ONRC.