ACTUALITATENAȚIONAL

Angajații din Finanțe continuă protestele – Vasile Marica: Vrem păstrarea posturilor

Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe au protestat, vineri, faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern.

Serviciile de trezorerie din mai multe județe au fost închise, într-o zi în care trebuie să fie făcute mai multe plăți către bugetari. Potrivit sindicaliştilor, vineri, se protestează la Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galati, Teleorman, Botoşani.

„Vrem păstrarea posturilor, nu majorări”, a spus liderul de sindicat Vasile Marica.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a stat mai bine de trei ore față în față cu sindicaliștii din subordinea instituției pe care o conduce. Discuția nu a avut un deznodământ fericit: angajații continuă protestele.

Pe parcursul zile, în toată țara, inclusiv la trezorerii, personalul a intrat în grevă. Boloș a descins încă de dimineață la Trezoreria Statului. Ministrul a venit cu promisiuni și îndeamnă la calm.

Și premierul Marcel Ciolacu s-ar fi implicat pentru ca salariile bugetarilor să fie plătite, potrivit unor surse. Angajații din Finanțe sunt nemulțumiți de măsurile fiscale analizate în guvern, despre care spun că le-ar aduce diminuări de salarii cu până la 700 de lei, dar și de eventuale concedieri.