GENERAL

Angajat la Curtea de Conturi cu diplomă de studii falsă. Procurorilor nu le-a venit să creadă

O persoană care s-a angajat la Curtea de Conturi a fost pus sub acuzare, luni, pentru fals și uz de fals. Procurorii au descoperit, surprinși, că aceasta o obținut chiar și un post de șef, într-o instituţie publică locală pentru ocrotirea şi protecţia copilului, în baza aceluiași document fals.

Luni, o echipă a Parchetului ICCJ a făcut 2 percheziţii domiciliare la proprietăţile unei persoane cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii, a anunţat, luni, Parchetul General.

În vederea angajării în funcţia de auditor public extern la Curtea de Conturi a României, persoana respectivă a prezentat o diplomă de licenţă care nu corespunde realităţii.

„Folosindu-se de aceeaşi diplomă, persoana vizată a ocupat anterior funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală specializată în ocrotirea şi protecţia copilului. Totodată, din probleme administrate până în prezent, a rezultat că aceasta nu a completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea declarării unui număr de 7 imobile”, mai precizat sursa citată.

Activităţile derulate în această cauză au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a I.G.P.R.