GENERAL

Angajări în armată 2022: MApN, în căutare de 1000 de soldați profesionisti pe fondul razboiului din Ucraina

Ministerul Apărării Naționale a anunțat faptul că este în căutare de soldați pregăriți să se înroleze în armată. Acest anunț de recrutare a fost făcut în contextul razboiului din Ucraina. . Sunt puse la bătaie peste 1000 de locuri,  In ianuarie ,România caută 400 de  soldaţi pe fondul crizei din Ucraina. Sunt puse la bătaie peste 400 de locuri.   De aceasta data, numărul locurilor aproape ca s-a triplat.

Soldaţii şi gradaţii profesionişti (pe scurt, SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcţiilor de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. Gradaţii profesioniști pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri.

Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă a păstrării integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării. Ei sunt primii chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre etc.).

SGP participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă din cadrul unităţilor militare, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi execută paza şi apărarea obiectivelor militare.

Gradele acordate SGP sunt: soldat, fruntaş, caporal.

Dezvoltarea instruirii SGP se realizează prin cursuri de perfecţionare/specializare, stagii de instruire şi acţiuni în teatrele de operaţii. Acestea asigură perfecţionarea deprinderilor de luptători şi specialişti militari, precum şi creşterea rezistenţei fizice şi psihice specifice acţiunilor militare în condiţii de efort, pentru a fi capabili să îndeplinească misiuni specifice, atât izolat, cât şi în cadrul grupurilor militare.

SGP constituie principala sursă de formare a subofiţerilor în activitate, prin absolvirea cursurilor învăţământului postliceal militar cu durata de 1 an sau a cursului de formare a subofițerilor în activitate.

Totodată, SGP pot fi selecţionaţi în vederea participării la concursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior militar sau la cursul de formare a ofiţerilor în activitate, precum și la programele de formare a maiştrilor militari în activitate.

,,În data de 2 mai 2022 se dă startul❗️

Ne întoarcem din minivacanţa de Paşte cu veşti bune: peste o săptămână vor începe înscrierile pentru 1049 de posturi de soldat/gradat profesionist.
Atenţie‼Înscrierile se vor face la sediul biroului informare-recrutare.
Vă puteţi informa despre condiţii, aici: https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php
Vom reveni cu mai multe informaţii referitoare la locurile scoase la concurs până la sfârşitul acestei săptămâni.
🔴Continuă înscrierile pentru învăţământul postliceal militar (maiştri militari şi subofiţeri) şi universitar militar (ofiţeri).
Oferta noastră poate fi vizualizată aici: https://www.recrutaremapn.ro/locuri.php
Dacă sunteţi hotărâţi, vă puteţi înscrie online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care aveţi domiciliul. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php ,,.