SPORT

Ancuța Bodnar si Simona Radiș au câștigat prima medalie de aur pentru România la Cupa Mondială de la Lucerna

Prima medalie de aur pentru România la Cupa Mondială III de canotaj de la Lucerna a fost câștigată de echipajul de dublu vâsle feminin, alcătuit din Simona Radiș și Ancuța Bodnar.

România participă cu zece echipaje la Cupa Mondială de la Lucerna, cinci la feminin şi cinci la masculin.

Echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Mihăiță Țigănescu, Cosmin Macovei, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, a încheiat pe locul 4 cursa din Finala A.

A treia medalie de bronz 🥉 a fost astăzi câștigată de echipajul de 8+1 feminin (W8+), compus din Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroșan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu.

Medalie de argint 🥈 pentru echipajul de patru rame feminin (W4-). Felicitări, Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș!

România a participat la Cupa Mondială III de la Lucerna cu 10 echipaje compuse din 42 de sportivi, care au obținut 6 medalii: 1 medalie de aur, 2 de argint și 3 de bronz.
Bronz 🥉 în Finala A a probei de patru rame masculin (M4-) pentru echipajul compus din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci.______
Țara noastră se clasează astfel pe locul 5 în clasamentul pe națiuni, după Marea Britanie, Germania, Australia, Italia și înaintea delegațiilor din Noua Zeelandă, China, Croația sau Irlanda.