ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

Ancheta cu suport de la SRI și SIE. Suspiciuni de spionaj despre zăcămintele de țitei ale României. Vizată, o companie sârbească deținută de Gazprom

Descinderi de amploare ale DIICOT și trupelor speciale ale Jandarmeriei la sediile din București și Timișoara ale NIS Petrol, companie sârbă controlată de grupul rusesc Gazprom Neft. Potrivit unor surse, percheziţiile ar avea legătură cu transmiterea ilegală de date informatice şi informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România.

Ancheta DIICOT este una extrem de complexă și a beneficiat de suport informativ din partea principalelor servicii de informații din România – SRI și SIE.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, împreună cu trupele de intervenție ale Jandarmeriei, au descins în această dimineață la sediul Nis Petrol din Timișoara, companie din Serbia aflată sub „umbrela” gigantului rusesc Gazprom, potrivit pressalert.

Pe lângă perchezițiile de la sediul din Timișoara, sunt verificate și locuințele unor angajați din Timișoara și București, în total nouă percheziții.

Din primele informații, DIICOT Timișoara face cercetări legate de accesarea ilegală a unor sisteme informatice și transmiterea ilegală de date informatice, mai exact informații privind zăcăminte de țiței și gaze din România