BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

ânăr din Cernăuți, acuzat de trafic de arma: Vindea un lansator de grenade

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din orașul Cernăuți a fost reținut de autorități, fiind acuzat de trafic de arme. Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de Comunicare al Poliției din regiunea Cernăuți, inculpatul a fost implicat în vânzarea ilegală a unui lansator de grenade.

Forțele de ordine au descoperit și au reținut individul în timp ce încerca să vândă un lansator de grenade de tip „RPG-22”. Acesta este suspectat că a comercializat, în total, trei grenade de luptă de producție militară pe teritoriul orașului.

Probele materiale confiscate au fost trimise pentru expertiză corespunzătoare. În prezent, autoritățile investighează originea acestor obiecte interzise în cadrul unui proces penal.

Suspectul a fost informat cu privire la acuzațiile care i se aduc, ce includ încălcarea legii referitoare la manevrarea ilegală a armelor, munițiilor și substanțelor explozive, conform articolului 263, alineatul 1 din Codul Penal al Ucrainei.

La solicitarea poliției, instanța a decis să-l plaseze sub arest preventiv în așteptarea continuării anchetei. Autoritățile din Cernăuți lucrează intens pentru a dezvălui întregul context al acestui caz de trafic de arme.