ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

ANALFABETII luau examentul auto prin sufleur. Încă un candidat AFON la examenul auto. N-a putut citi cuvinte formate din câteva litere

Încă un candidat aproape analfabet a fost descoperit la examenul pentru obținerea permisului auto, în județul Ilfov. Tânărul s-a prezentat la proba scrisă deși abia cunoaște literele și s-a dovedit incapabil să citească cuvinte relativ simple. De exemplu, în loc de „cunoaște-ți drepturile”, candidatul a citit  „astrate odaie”. În cele din urmă, candidatul a recunoscut că dăduse șpagă pentru a promova proba.

Imaginile au fost filmate de un alt candidat, iar polițiștii din Ilfov au în lucru un dosar în care zeci de persoane sunt acuzate că au luat permisul pe bani.

La un moment dat, examinatorul întreabă: „Mergi pe autostradă și sunt panourile alea luminoase pe care scrie: Reduceți viteza! Pute-ți centura! Atenție, accident! Păi, tu trebuie să te oprești ca să citești …”, scrie ziare.com.În final, tânărul se resemnează și spune: „Dacă știam, nu luam permisul cu bani”, răspunde acesta, într-o înregistare video obținută de ziare.com.

Polițiștii ilfoveni au în lucru un dosar în care zeci de persoane sunt acuzate că au luat permisul pe bani, cu ajutorul unui „sufleor” și a unui instructor auto. În 18 octombrie, unul dintre candidați, instructorul și „sufleorul” au fost prinși în fragrant.