ECONOMIC

ANAF: Un sucevean nu a declarat veniturile suplimentare realizate în valoare de peste 3.600.000 de lei

Fiscul a depistat o persoană din judeţul Suceava care nu a declarat veniturile suplimentare realizate în valoare de peste 3.600.000 de lei.

În urma verificărilor făcute luna trecută, au mai fost identificate alte două persoane care nu raportaseră veniturile suplimentare de peste un milion de lei, fiecare.

În total, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a constatat, în luna septembrie, venituri suplimentare nedeclarate de peste 8 milioane de lei.Cea mai mare diferenţă descoperită în septembrie între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 3,6 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de peste o jumătate de milion de lei, a anunţat, marţi, preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii.

Astfel, la verificarea persoanelor fizice, s-au constatat venituri suplimentare de 8,015 milioane de lei, ceea ce înseamnă creanţe fiscale de 2,081 milioane de lei.

Pe locul 2 se află un contribuabil din Ilfov, cu venituri 1,481 milioane de lei, respectiv creanţe de 237.063 lei, iar pe locul 3 un contribuabil din Vâlcea, cu 1,212 milioane de lei şi creanţe de 194.037 lei.

De asemenea, preşedintele ANAF a adăugat că au fost iniţiate controale la 128 la influenceri. Până în prezent, acestea s-au soldat cu 58 de decizii de impunere, stabilindu-se venituri suplimentare de peste 6,5 milioane de lei.

Inspectorii ANAF au stabilit decizii de impunere la persoanele care au conturi pe platforma onlyfans.com.

Sunt verificate inclusiv veniturile influencerilor. În cazul acestora, controalele s-au soldat, până în prezent, cu 58 de decizii de impunere, totalul veniturilor nedeclarate ridicându-se la peste 6,5 milioane de lei.