BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Amenințarea nucleară îngheață Occidentul – PUTIN, anunțul despre cele 4 regiuni din Ucraina, anexate

Vladimir Putin anunță oficial că și cele patru regiuni anexate la Rusia în urmă cu aproape o lună sunt protejate nuclear. Liderul de la Kremlin confirmă astfel temerile Occidentului privind decizia neschimbată de a recurge la bomba nucleară dacă va fi încălcată securitatea teritoriului Rusiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a proclamat la 30 septembrie anexarea a patru regiuni ucrainene Doneţk, Lugansk (în est), Herson şi Zaporojie (sud), ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul Ucrainei, în urma aşa-ziselor referendumuri prin care Moscova a încercat să atribuie o bază legală anexării lor, prin încălcarea dreptului internaţional.

Cele patru regiuni ale Ucrainei pe care Rusia le-a anexat în ultimele săptămâni se află sub protecţia arsenalului nuclear al Rusiei, a transmis marţi Kremlinul.

„Aceste teritorii sunt părţi inseparabile ale Federaţiei Ruse şi securitatea lor este asigurată la acelaşi nivel ca restul teritoriului Rusiei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin – Dmitri Peskov, într-o conferință de presă, potrivit agenției ruse de stat TASS.

Întrebat dacă umbrela nucleară a Rusiei acoperă și noile regiuni din Ucraina alipite ilegal, Peskov a precizat că „noile regiuni ale Rusiei sunt parte integrantă a țării, toate sunt sub protecția noastră, iar securitatea acolo este asigurată la fel ca în restul țării, la același nivel. Din moment ce Republicile Populare Donețk și Lugansk, precum și Regiunile Zaporojie și Herson au fost admise în Rusia „relativ recent”, se lucrează în prezent pentru integrarea acestor teritorii în sferele legislative, economice și sociale ale națiunii, precum și în sistemul de securitate al Rusiei”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0728827323