GENERAL

Ambulanțierii ies în stradă: acuzații grave la adresa lui Raed Arafat. Criza din sănătate se adâncește

Se anunță un nou val de proteste în toată țara! Angajații serviciilor de ambulanță vor ieși în stradă și vor picheta instituțiile cheie din Capitală! Sindicaliștii spun că șeful DSU, Raed Arafat refuză să convoace ședințele obligatorii și, de asemenea, acuză că nu s-au mai cumpărat ambulanțe noi. Totul vine în condițiile în care există discuții aprinse și între Raed Arafat și Alexandru Rafila cu serviciile de ambulanță,arata Realitatea.net.

Sindicaliștii cer guvernanților respectarea legii salarizării, asta pentru că – spun aceștia – le sunt încălcate drepturile și foarte mulți membri ai personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță au salarii foarte mici, în special cadrele medicale și asistenții de pe Ambulanță.

În același timp, sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că șeful DSU Raed Arafat refuză să convoace acele ședințe obilgatorii extrem de importante în care se decid toate lucrurile importante pentru personalul din Ambulanță.

În plus de asta, aceștia spun că din 2018 și până acum au fost cumpărate doar 25% din totalul ambulanțeșor de tip B și C de care ar fi fost nevoie

Aceștia spun că vor picheta sediile MAI, sediul Ministerului Sănătății, dar și Guvernul, unde își vor cere drepturile. Toate acestea se întâmplă în contextul în care continuă conflictul între șeful DSU și ministrul Sănătății Alexandru Rafila privind cine să gestioneze Serviciul de Ambulanță.