GENERAL

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie: Avem dovezi că forţele speciale britanice s-au implicat în atacul asupra celei mai importante nave ruseşti din Marea Neagră

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a susținut că are dovezi despre implicarea forţelor din Marea Britanie într-un atac asupra navelor sale de război – avertizând că țara este implicată „prea adânc” în războiul din Ucraina, relatează Sky News.

Într-un interviu cu Mark Austin de la Sky News, diplomatul Andrei Kelin a susținut că are dovezi că forțele speciale ale Regatului Unit au fost implicate într-un atac cu drone ucrainene asupra flotei ruse din Marea Neagră și că a înmânat „dovezile” ambasadorului britanic.

Întrebat despre furnizarea publică a dovezilor, Kelin a spus: „Știm multe despre participarea specialiștilor britanici la pregătirea și executarea violenței împotriva infrastructurii ruse și a flotei ruse din Marea Neagră. Știm că s-a întâmplat”.

Guvernul Regatului Unit a spus că astfel de afirmații sunt false și sunt concepute pentru a distrage atenția de la eșecurile militare ale Rusiei în Ucraina.

Un purtător de cuvânt a declarat: „În ultimele zile, Rusia a făcut o serie de acuzații împotriva Marii Britanii, menite în mod clar pentru a distrage atenția de la invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia; pierderile Rusiei pe câmpul de luptă și bombardarea populației civile și a infrastructurii energetice fără nicio atenție pentru dreptul internațional și pierderea vieților nevinovate.”

sursa: observatr.tv