administratieBREAKING NEWS

Ambasadorul Franţei: Ajutorul umanitar pentru Ucraina va ajuta la relansarea economică a oraşelor distruse şi a zonelor sinistrate

Franţa este alături de poporul ucrainean, iar ajutorul umanitar ce va pleca din hub-ul european de la Suceava are scopul de a facilita relansarea economică a oraşelor distruse şi a zonelor sinistrate din Ucraina, a declarat, duminică, la Suceava, ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer.

”Suntem alături de poporul ucrainean, care suferă încă din data de 23 februarie, când au fost declanşate ostilităţile. Este o acţiune care marchează solidaritatea noastră faţă de poporul ucrainean. Aceste materiale au ca scop relansarea activităţii economice în oraşe distruse şi în zonele sinistrate ale Ucrainei. Mulţumim autorităţilor locale şi hub-ului de la Suceava, care funcţionează cu atât de multă eficacitate. Mulţumim şi domnului ambasador al Ucrainei, care va facilita transportul acestui convoi către Ucraina (…) Este al patrulea convoi umanitar. Este vorba despre operaţiunea ‘o navă pentru Ucraina’, iniţiată de preşedintele Republicii Franceze, susţinută de 1.700 de colectivităţi şi în jur de 60 de întreprinderi care au participat la acţiune”, a spus ea.

Ambasadorul Franţei, Laurence Auer, a fost prezentă, duminică, la ceremonia de predare a primelor donaţii din acest convoi umanitar, la care au mai participat ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Ajutorul umanitar constă în peste o mie de tone de bunuri donate Ucrainei de către Franţa, dar şi în 15 vehicule de pompieri şi salvare aduse de militari ai securităţii civile franceze.