BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ambasada Israelului și-a îndemnat cetățenii să se abțină de la călătorii la Uman și să părăsească teritoriul Ucrainei

„Din cauza războiului și ostilităților dintre Ucraina și Federația Rusă, Ministerul Afacerilor Externe îi îndeamnă pe cetățenii israelieni să evite călătoriile pe teritoriul ucrainean, inclusiv la Uman și împrejurimile orașului. Cetățenii israelieni din Ucraina sunt îndemnați să părăsească imediat teritoriul țării. Situația explozivă de securitate, inclusiv pericolul bombardamentelor sau al atacurilor cu rachete, precum și în zonele populate și teritoriile civile, inclusiv în centrul și vestul țării, reprezintă o amenințare reală și imediată la adresa vieții”, a scris ambasada,potrivit bucpress.eu..

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a explicat că Ucraina nu va putea primi pelerini pentru a sărbători Rosh Hashanah în acest an din cauza războiului declanșat de Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko, a explicat că Ucraina nu poate garanta securitatea, deoarece ocupanții ruși bombardează obiecte civile.

„Singurul motiv este războiul Rusiei împotriva țării noastre. În condițiile bombardării de către trupele ruse a infrastructurii civile din orașele ucrainene, nu avem nicio modalitate de a garanta siguranța turiștilor străini”, a spus Nikolenko.

Rosh Hashanah în 2022  va avea loc pe 25-27 septembrie.

sursa:bucpress.eu