BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ambasada Franței la Kiev le spune cetățenilor să pregătească apă, mâncare și îmbrăcăminte. Proteste de amploare la Kiev |

Franța nu își sfătuiește momentan cetățenii să părăsească Ucraina, dar și-a îndemnat compatrioții săi de acolo să pregătească apă, mâncare și îmbrăcăminte.

Într-un mesaj publicat duminică pe site-ul Ambasadei Franței la Kiev, ambasadorul Franței recomandă, de asemenea, ca oamenii să aibă un rezervor plin de benzină pentru vehicule și să facă aprovizionare cu combustibil suplimentar.

Ambasada rămâne deschisă, a spus ambasadorul Etienne de Poncins. Dar școala franceză din Kiev, „Anne de Kiev”, își începe vacanțele din februarie cu câteva zile mai devreme, adică marțea viitoare, „pentru a permite celor care doresc să plece puțin mai devreme în vacanță”.

Ambasada a sfătuit cetățenii francezi să amâne „toate călătoriile în Ucraina”, iar călătoriile în zonele de frontieră sunt strict descurajate.

La Kiev, în Ucraina, oamenii au ieșit în stradă în contextul tensiunilor cu Rusia. Tema de război îi face să recurgă la măsuri tot mai disperate.

Sute de activiști au protestat   în centrul capitalei Ucrainei. Oamenii se tem de un eventual război.

Guvernul ucrainean a cerut cetățenilor să rămână ”calmi și uniți” și i-a asigurat pe oameni că armata poate respinge ofensiva Rusiei, și îi poate ține în siguranță.