BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Aldi, Lidl, Rewe: supermarketurile din Germania introduc limite de cumpărături pentru uleiul de gătit, paste făinoase și hârtie igienică

Supermarketurile Aldi, Lidl și unele magazine Rewe au anunțat introducerea unor limite de cumpărare pentru anumite produse. Acest lucru este valabil în special pentru uleiul de floarea-soarelui și de rapiță, precum și pentru făină.

Supermarketul Rewe din Frankfurt limitează vânzările de uleiuri vegetale, făină, hârtie igienică, prosoape de hârtie, orez și paste făinoase la maximum două pe gospodărie. La Lidl, se pot cumpăra doar cinci conserve pe gospodărie.

Uleiurile alimentare sunt importate în mare parte din Ucraina și Rusia

Cu toate acestea, motivul penuriei nu este doar cererea crescută pentru anumite produse alimentare. Potrivit asociației companiilor de prelucrare a semințelor oleaginoase din Germania (Verband der ölsaatenverarbeitenden Industrie in Deutschland, Ovid), Ucraina, cu 51%, și Rusia, cu 27%, sunt cei mai importanți exportatori de ulei de floarea-soarelui din lume. Germania își acoperă 94% din cererea internă de ulei comestibil prin importuri, iar izbucnirea războiului a cauzat probleme de aprovizionare.

Sursa: www.t-online.de, www.ingermania.ro