POLITICULTIMA ORĂ

Alba neagra cu pensiile saracilor. Coaliția de guvernare s-a răzgândit. Punctul de pensie nu se majorează cu 15%. De castigat vor avea cei cu pensii mari in nicun caz cei cu pensii mici a caror majorare este infima fața de preturile actuale

Coaliția de guvernare s-a reunit, luni după-amiază, pentru a stabili cu cât se majorează pensiile românilor. Liderii PSD, PNL și UDMR au negociat procentul de creștere a punctului de pensie de la 1 ianuarie 2023. 

În urma negocierilor, coaliția de guvernare ar fi ajuns la un acord de principiu privind majorarea punctului de pensie cu 12,5%, potrivit unor surse politice. De castigat vor avea cei cu pensii mari in nicun caz cei cu pensii mici a caror majorare este infima fața de preturile actuale.

Gheorghe FLUTUR, președintele Consiliului Județean Suceava:
În seara aceasta am obținut o serioasă victorie pentru pensionari, majorarea punctului de pensie cu 12,5 % pentru toate pensiile iar cei cu pensii mici vor mai primi ajutoare pe energie și pe hrană, care, în medie înseamnă încă 3- 3,5% începând cu 1 ianuarie 2023! De precizat că numărul pensionarilor în România este de 4,7 milioane, din care cu pensii sub 1500 lei sunt 2,3 milioane iar cu pensii între1500-2000 sunt încă 1 milion! Așadar, cei cu pensii mici pot primi majorare cu tot cu tichete care poate ajunge la 20% lunar. PNL a avut un rol fundamental în aceste majorari!
Tot azi am discutat forma finală a Ordonanței pe Energie unde până în 2025 se plafoneaza prețul, păstrând prețul actual și se introduc și familiile cu mai mulți copii, se introduc și operatorii de utilități publice, ca ACET, unitățile de cult. Asta înseamnă stabilitate în aceste vremuri și mai multă siguranță atât la populație cât și la agenții economici!
Mă bucur că am contribuit și eu aici la lucruri cruciale pentru populație!

Ciolacu: „Eu nu pot fi de acord ca în acest moment să fie mărit pentru toată lumea cu 15%”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat zilele trecute că nu poate fi de acord ca toate pensiile să fie mărite cu 15%, însă a completat că va exista categoric o creştere pentru toată lumea în mod egal a punctului de pensie, fără să se ştie deocamdată dacă procentul va fi 6%, 12% sau un altul.

„Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%. Repet, eu nu pot fi de acord ca în acest moment să fie mărit pentru toată lumea cu 15%. Se va mări categoric la toată lumea la fel punctul de pensie. Nu ştiu dacă va fi 6%, va fi 12%.

Cert este că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că aşa e nu numai creştineşte, aşa se face în orice economie. Asta aşteaptă oamenii de la intervenţia statului”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat joi într-o conferinţă de presă la Mehedinţi, dacă PSD ar agrea o variantă pe care liderul PNL Nicolae Ciucă le-ar fi propus-o liberalilor în şedinţa BPN de miercuri, potrivit unor surse politice, şi anume ca pensiile să fie majorate cu 6%.