ACTUALITATEEUROPAULTIMA ORĂ

Al șaptelea convoi umanitar din partea Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în Cernăuți

Al șaptelea convoi umanitar din partea Bisericii Ortodoxe Române a ajuns în Cernăuți

Pentru a veni în sprijinul victimelor războiului din Ucraina, clerici din România și de dincolo de graniță au organizat, cu sprijinul autorităților, cel de-al șaptelea convoi umanitar, cu peste 50 de tone de produse colectate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, reușind să ducă mai aproape de zona de conflict bunuri care vor fi distribuite celor care sunt refugiați în buncăre, stații de metrou, în subsolurile clădirilor ori alte spații de apărare improvizate.

În ultima lună, prin implicarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, au fost transportate în Ucraina peste 400 de tone de ajutoare umanitare, constând în apă, alimente, produse de strictă necesitate, medicamente, produse tehnico-sanitare, dar și bunuri destinate exclusiv familiilor cu copii – scutece, produse de igienă, lapte praf și alte suplimente nutritive, pături ș.a.

Zilele trecute, cel de-al șaptelea convoi umanitar a fost întâmpinat de o delegație a Mitropoliei Cernăuților și Bucovinei, condusă de arhim. Nichita Storojuc, vicar administrativ, dar și de zeci voluntari implicați în sortarea bunurilor și pregătirea pachetelor în funcție de necesitățile celor aflați în zonele bombardate sau ale celor care se refugiază în regiunea Cernăuți.

Voluntarii din regiunea Cernăuți au fost implicați încă de la început în acțiunile de întrajutorare a semenilor, prin pregătirea produselor pentru cei care sunt direct afectați de război.