PUBLICITATE

Ajută asociatia Felisity! Ce se intampla cu banii pe care ii donezi?

Pentru ca dorim sa fim cat se poate de transparenti, iti prezentam cateva date legate de asociatia noastra si de cheltuielile pe care le avem.

In primul rand, in galeria de mai sus poti vedea o parte dintre animalele pe care le-am ingrijt, atat inainte cat si dupa fondarea asociatiei.

Apoi, trebuie sa stii ca nu avem angajati, asadar nu platim salarii. Toti membrii actuali ai asociatiei lucreaza pe baza de voluntariat, fara remuneratie.

Nu decontam costurile cu transporturile. Toate drumurile la veterinar, la foster sau oriunde altundeva sunt facute cu masinile personale, pentru care platim noi tot (asigurari, carburant, impozite etc.).

Nu avem cheltuieli ascunse. Tot ce platim vine insotit de factura sau bon fiscal cu codul fiscal al asociatiei. Aceste cheltuieli pot fi consultate in raportul lunar de activitate.

Acum ca stiti pe ce nu cheltuim banii, sa va spunem unde se duc de fapt:

  • pe tratamente si manopere veterinare: consultatii, deparazitari, vaccinari, teste (fiv/felv, panelucopenie, giardia, coronavirus), sterilizari, ecografii, radiografii, alte interventii chirurgicale etc.
  • mancare si accesorii pentru animalele tinute in foster (mancare umeda si uscata, litiere, pad-uri, jucarii, patuturi, custi pentru transport etc).
  • contabilitate: printre putinele servicii pe care trebuie sa le platim, insa la un cost decent: 119 Lei pe luna si 350 de lei pentru intocmirea situatiilor financiare anuale.
  • domeniu felisity.ro: 50 de lei pentru un an
  • hosting web: 20 de lei pe luna
  • comisioane bancare: in functie de platforma pot fi intre 0 si 4% din valoarea tranzactiei – 0 pentru BCR si Revolut, 1.2%+1 Leu pentru platile prin Stripe cu card din EU, si inca 0.5% pentru platile recurente. Pentru platile cu carduri din afara EU & UK, comisionul este de 3.25% + 1 Leu. Suplimentar, din Decembrie 2023 mai platim comision de administrare cont de 67 de lei la BCR insa cautam alternative mai ieftine sau gratuite.

Pentru restul serviciilor pe care le folosim, am cautat variante care au programe pentru asociatii nonprofit (Google Workspace, Canva, Monday) sau lucreaza pro-bono (asistenta juridica) pentru a pastra cheltuielile la minim.

Pentru donatii click aici https://felisity.ro/

sau redirectioneaza 3.5% din impozit aici redirectioneaza.ro/asociatiafelisity