BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Aeroportul din Belgorod nu a fost avariat în urma atacurilor aeriene ucrainene asupra depozitului de petrol – purtător de cuvânt

Infrastructura aeroportului din Belgorod nu a fost avariată ca urmare a recentului atac aerian al două elicoptere de luptă ucrainene la depozitul de petrol, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Anastasia Golodova, pentru TASS

„Nu, [aeroportul] nu a suferit daune, totul este în regulă”, a spus ea. Vineri, două elicoptere ale forțelor armate ucrainene au efectuat două lovituri aeriene la Belgorod, care au provocat un incendiu la depozitul de petrol al orașului. Flăcările au cuprins rezervoarele de combustibil din depozit. Autoritățile orașului evacuează locuitorii din clădirile adiacente depozitului de petrol. Nu sunt victime, arata TASS.

Atacul aerian al armatei ucrainene asupra unui depozit de combustibil din orașul rus Belgorod nu creează „condiții pentru continuarea discuțiilor” între Moscova și Kiev, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor. „În mod clar, nu este ceea ce ar putea crea condiții pentru continuarea discuțiilor”, a spus el, întrebat dacă incidentul ar putea fi privit ca o escaladare a conflictului. Peskov a mai subliniat că „nu este de la noi cei din administrația prezidențială să oferim evaluări, ci profesioniștii și agențiile de aplicare a legii care ar trebui să facă asta”. Oficialul de la Kremlin a remarcat că superioritatea aeriană a Rusiei în operațiunea militară specială din Ucraina „este un fapt absolut”.

De asemenea, secretarul de presă de la Kremlin a fost rugat să comenteze remarca premierului italian Mario Draghi, potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin i-a spus într-un apel telefonic că încă nu au fost create condiții pentru o încetare a focului în Ucraina. „Tot ce am considerat că este potrivit să spunem la finalul conversației, am subliniat în mesajul nostru. Operațiunea specială continuă”, a subliniat purtătorul de cuvânt. Vineri, un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol aparținând companiei Belgorodnefteprodukt, după ce Forțele Armate ucrainene au efectuat două lovituri aeriene. Atacul nu a provocat victime. Incendiile ulterioare care au cuprins rezervoarele de combustibil au determinat autoritățile locale să anunțe o evacuare a locuitorilor care locuiesc pe trei străzi adiacente unității.

sursa:agentia de presa TASS