ACTUALITATENAȚIONAL

Adrian Glugă, fostul șef al IPJ Constanța, numit consul în Pakistan

Chestorul de poliție Adrian Constantin Glugă a fost numit consul în cadrul secției consulare a Ambasadei României în Pakistan. El a ieșit la pensie din poliția Română, ultima sa funcție de comandă fiind la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Potrivit unui răspuns la o adresă oficială, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a explicat necesitatea numirii lui Adrian Glugă în această funcție importantă.

”Activitatea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în materie de vize a înregistrat o creștere semnificativă odată cu cererea tot mai mare de forță de muncă din state terțe, precum și în contextul accederii României în Spațiul Schengen, pe cale aeriană și maritimă.

Având în vedere aceste circumstanțe, pentru gestionarea corespunzătoare a activității consulare și pentru eficientizarea procesul de emitere a vizelor pentru cetățenii statelor terțe, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe s-au luat o serie de măsuri, printre care suplimentarea schemelor de personal ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare care au cele mai multe cereri de vize, pentru creșterea capacității de procesare a acestora, trimiterea de personal consular din Centrala MAE, completarea necesarului de echipamente IT destinate procesării cererilor de vize, organizarea de concursuri de admitere în Centrala MAE pentru posturi consulare.

În vederea acoperirii temporare a posturilor vacante din Serviciul Exterior, în state unde activitatea consulară impune masuri pentru a putea fi derulată în condiții optime, dată fiind subdimensionarea personalului consular alocat, MAE utilizează instituția detașării, respectiv cu personal din instituțiile din cadrul administrației publice, inclusiv din Ministerul Afacerilor Interne.

Începând cu data de 7 mai 2024, persoana menționată (Constantin Adrian Glugă) a fost detașată, pentru o durată determinată, în calitate de consul, în cadrul secției consulare a Ambasadei României în Pakistan”, se arată în răspunsul MAE remis redacției Focus Press.

Adrian Glugă a fost avansat la gradul de chestor la IPJ Constanța, iar înainte de detașarea sa la inspectoratul de la malul mării, urmată de ocuparea acestei funcții prin concurs, Glugă a ocupat funcții de comandă la IPJ Brăila și IPJ Dolj.