INTERNAȚIONALSUA

Administrația Biden își respectă promisiunea, permițând unui număr mai mare de persoane care trec ilegal frontiera să rămână în SUA.

Criza (continuă) a frontierelor

În aceste zile, știrile sunt dominate de relatări despre amenințarea rusă la adresa Ucrainei, de oboseala tot mai mare față de restricțiile COVID în Statele Unite și de creșterea continuă a inflației. Toate acestea sunt, într-adevăr, demne de știri, dar un alt subiect demn de știri – dezastrul de la granița dintre SUA și Mexic – primește relativ puțină atenție.

Acum, există noi vești că se înrăutățește. Mult mai rău. Fox News a obținut noi cifre care arată că autoritățile de frontieră au întâlnit 153.941 de persoane care au trecut ilegal frontiera în ianuarie. Acest număr este aproape dublu față de cel de acum un an, în ianuarie 2021, când autoritățile au întâlnit 78.414 trecători. Iar acea cifră din 2021 a fost mai mult decât dublă față de cea din anul precedent, în ianuarie 2020, când numărul de trecători ilegali întâlniți a fost de 36.585.

Aceasta este o tendință proastă – 2021 a fost dublu față de 2020, iar 2022 a fost dublu față de 2021. Și se explică aproape în întregime printr-un singur factor: sosirea lui Joe Biden la Casa Albă, după ce și-a făcut campanie electorală pe baza promisiunilor de a permite unui număr mai mare de persoane care traversează ilegal frontiera să rămână în SUA.

Noile cifre arată, de asemenea, că administrația Biden își respectă promisiunea, … permițând unui număr mai mare de persoane care trec ilegal frontiera să rămână în SUA. Potrivit documentelor judiciare citate de Fox, în luna ianuarie a acestui an, 62.573 de migranți au fost eliberați în SUA. Știm că, în ultimele luni, oficialii administrației Biden au dat uneori acestor migranți notificări de a se prezenta în fața unui tribunal la un moment dat în viitorul (adesea îndepărtat) și, alteori, le-au spus pur și simplu să se prezinte la autoritățile de imigrare atunci când vor avea timp. În orice caz, admiterea inițială echivalează adesea cu admiterea permanentă, deoarece un număr relativ mic dintre cei cărora li se acordă intrarea în SUA vor sfârși prin a pleca.

Nu veți fi surprinși să aflați că Casa Albă a lui Biden nu este deosebit de interesată să vorbească despre toate acestea. Într-adevăr, oficialii par să tragă de timp pentru a oferi publicului suficiente informații pentru a ști ce se întâmplă. De exemplu, la sfârșitul fiecărui an, Immigration and Customs Enforcement (Serviciul pentru Imigrări și Vamă) publică raportul său anual privind operațiunile de aplicare a legii la frontieră și în alte părți. Potrivit Washington Free Beacon, publicarea are loc în fiecare decembrie de mai bine de un deceniu; ultimul raport ICE al administrației Trump a fost publicat la 23 decembrie 2020.

Conform acestui calendar, raportul ICE al administrației Biden ar fi trebuit să fie publicat cândva în decembrie 2021. Dar acum este 17 februarie 2022 și nu a existat nicio publicare. Iată o presupunere nebună: conține o mulțime de vești proaste pentru oricine este preocupat de securitatea frontierelor.

În zilele următoare, vor exista speculații cu privire la ce ar putea spune Biden, dacă va spune ceva, despre frontieră și imigrație în timpul discursului său despre starea Uniunii din 1 martie. Cu siguranță, subiectul nu va fi aproape de vârful listei de priorități a lui Biden. El va dedica, fără îndoială, mult mai mult timp COVID, despre care speră să spună publicului că țara poate trece peste pandemie după munca minunată pe care a făcut-o administrația sa. Dintr-un nou reportaj ABC News: „Președintele Joe Biden speră să se folosească de viitorul său discurs despre Starea Uniunii ca o șansă de a împinge pandemia în oglinda retrovizoare a națiunii.”

Poate că Biden poate face asta, sau poate că nu. Dar o problemă care nu poate fi în niciun caz trecută în oglinda retrovizoare a națiunii este securitatea frontierelor. Publicul știe că merge prost. Potrivit unui sondaj Fox News de luna trecută, doar 37% dintre cei intervievați aprobă modul în care Biden a gestionat securitatea frontierelor, față de 59% care dezaprobă. Acest lucru este în concordanță cu rezultatele altor sondaje din ultimul an.

Eșecul lui Biden în privința frontierelor a contribuit, de asemenea, la definirea partidului său. La întrebarea „Care partid politic credeți că ar face o treabă mai bună în ceea ce privește securitatea frontierelor?”, doar 40% dintre cei intervievați de Fox au răspuns Partidul Democrat, față de 56% care au numit Partidul Republican. Acest avantaj de 16 puncte al Partidului Republican este unul dintre cele mai mari avansuri pe care le au republicanii înainte de alegerile de la jumătatea acestui an.

În cele din urmă, gestionarea defectuoasă a frontierei de către Biden ar putea afecta poziția Partidului Democrat în rândul alegătorilor hispanici pentru anii următori. Pentru o lungă perioadă de timp, democrații au presupus că vor domina alegerile bazându-se pe o populație hispanică în creștere, care votează în proporție covârșitoare pentru democrați. Dar acum, partidul pierde alegători hispanici cu miile. Iar o parte din motiv este politica lui Biden privind frontierele. Un sondaj Dallas Morning News din septembrie anul trecut a constatat că aprobarea lui Biden în rândul hispanicilor din Texas era de doar 35%, față de 54% de dezaprobare, și că acești alegători hispanici au dezaprobat în special modul în care Biden a gestionat problema frontierei.

sursa articol: www.washingtonexaminer.com