EDUCAȚIE

Activitate a cenaclului „George Florin Cozma” la Colegiul Național Militar

Aniversarea celor 98 de ani de la înființarea Colegiului Național Militar ,,Ștefan cel Mare,, din Campulung Moldovenesc   a reunit spiritul viu al ștefăniștilor cu versul și cântecul, într-o activitate a cenaclului „George Florin Cozma”, defășurată în spațiul primitor al bibliotecii.
,,Ne-au fost alături domnul comandant, colonel dr. Romeo Popovici, domnul locotenent-colonel Marius Grecu, doamnele bibliotecare, profesorii noștri de limba și literatura română, limba franceză și limba engleză, care ne-au susținut prin aplauze și cuvinte de apreciere.
Alocuțiunea elevei Delia Velecico despre istoria „acestei prestigioase instituții, care poartă în spate sute de suflete liceene, dornice să servească patria, tineri care, datorită acestui liceu, leagă numeroase prietenii frumoase în umbra disciplinei și a rigorii” ne-a făcut mândri de noi și de misiunea colegiului nostru.
La înălțime a fost și prestația elevilor în susținerea momentelor literar-muzicale, care au pus în valoare sensibilitatea poetică, naturalețea și interpretări inedite ale unor melodii în limbile română, franceză și engleză,, se arata pe pagina oficiala de facebook a unității militare de învățământ.
Creații proprii sau recitări din lirica eminesciană, a lui Nichita Stănescu sau Lucian Blaga, sunetul viorii, a chitarelor sau a orgii lui Iustin Balahura ne-au încântat prin dăruire, pasiune și implicare, exprimându-ne cum am putut mai bine. Căci, așa cum spunea Samuel Butler, „lucrarea fiecărui om, indiferent dacă este literatură, muzică, pictură sau orice altceva, este întotdeauna un portret al lui însuși, și cu cât mai mult încearcă să se ascundă pe sine, cu atât mai clar caracterul său iese la lumină, în ciuda eforturilor sale”.
Cenaclul literar reprezintă, nu doar pentru mine, ci și pentru colegii mei, un spațiu unde ne putem exprima liber, unde învățăm să ne depășim propriile limite sau pur și simplu să ne bucurăm de frumusețea creațiilor marilor poeți de ieri și de azi. Prin intermediul acestuia valorificăm astfel opere ale literaturii române și universale.
Am plecat din sală mai bogați sufletește, mai împliniți spiritual și, citându-l pe domnul comandant, care ne-a apreciat efortul prin cuvintele cele mai potrivite, cu sentimentul că am petrecut „ clipe de bucurie și frumos”.
elev sergent Alexandra Timaru
sursa: pagina oficiala facebook