EUROPAINTERNAȚIONAL

Activiștii Just Stop Oil, inculpați după demonstrațiile din Londra

Poliția a anunțat că 44 de activiști Just Stop Oil au fost inculpați după manifestațiile de luni de la Londra.

Printre acuzații se numără două persoane care ar fi spart capacul de sticlă al unui tablou care a fost tăiat cândva de o sufragistă la National Gallery, a anunțat Poliția Metropolitană.

Aceștia au fosActiviștii Just Stop Oil, inculpați după demonstrațiile din Londrat acuzați de provocarea de daune penale.

Luni, poliția a efectuat aproximativ 100 de arestări în Whitechapel, în timp ce activiștii au luat parte la un marș lent, o parte dintre aceștia desfășurându-se în jurul Cenotafului.

Grupul de campanie a fost acuzat că a vizat memorialul de război – lucru pe care l-a negat cu tărie, spunând că activiștii au fost mutați la baza acestuia de către polițiști după ce au închis traficul pe șosea.

Într-o declarație de miercuri, poliția a spus: „Scoatem ofițerii din comunități pentru a supraveghea aceste demonstrații.

„În cele din urmă, londonezii sunt cei care suportă povara și costul acțiunilor lor”.

Citește mai multe știri din Marea Britanie:
Protestul pro-palestinian de Ziua Armistițiului va avea loc
Un băiat de 15 ani a murit după ce a fost înjunghiat în apropierea unei școli din Leeds

Cele mai recente acuzații ridică numărul total al activiștilor Just Stop Oil acuzați de la 30 octombrie la 98, iar 219 au fost arestați, a precizat Met.

Grupul de luptă împotriva schimbărilor climatice cere guvernului să oprească toate noile proiecte de gaze și petrol din Marea Britanie.

În prezent, desfășoară o campanie de demonstrații de patru săptămâni.

Pe 1 noiembrie, 35 de persoane au fost arestate după ce au mărșăluit pe West Cromwell Road, în Kensington, iar alte 60 au fost arestate în Parliament Square cu două zile înainte, pe 30 octombrie.

sursa:news.sky.com