ACTUALITATE

Activist de mediu implicat intr-un scandal soldat cu moartea unui barbat

Oamenii legii  trebuie sa fac[ lumina într-un caz penal în care a fost implicat activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc, soldata cu moartea unui barbat de 34 ani si ranirea grava a altei persoane. Cele doua victime au fost implicate intr-un grav accident produs ieri noapte in Sucevita. Pe fondul vitezei excesive, soferul de 47 ani din Marginea a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens si s-a rasturnat in albia raului Sucevita.

Au fost zvonuri ca masina era urmarita de cea a activistului de mediu Tiberius Vatamaniuc. Cei trei ar fi participat la o petrecere impreuna si intre ei ar fi izbucnit un scandal. Activistul sustine ca a fost batut si ca nu ii urmarea ci se deplasa la spital pentru ingrijiri medicale.

Cum se apara Vatamaniuc

 

„Eu mă aflam în curte la mine când au venit trei oameni, doi erau în mașină și unul a rămas pe jos. Au venit la mine în curte și m-au lovit. Băiatul care a condus, nu cel care a murit, Dumnezeu să-l odihnească, de ăla îmi pare chiar rău, eram și prieteni, este prieten cu niște pădurari pe care i-am mai deranjat cu lemnul. M-a chemat până în curte și mi-a dat cu ceva în cap, nu am apucat să văd. Ei mi-au dat în cap și au plecat. Eu m-am dus spre spital, Poliția era în spatele meu, a văzut că nu l-am atins pe om. Acul i s-a oprit la 205 km/h. Ca să-l ajuns trebuia să am și eu 200 la oră. Dacă îl atingeam la 200 la oră bucăți se alegeau de mine și de mașină. Când au pornit polițiștii girofarul, am frânat și m-a furat și am lovit ușor un gard. Acolo sunt camere de supraveghere. Anchetatorii își vor face treaba și vor arăta adevărul. Îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat”, a declarat Tiberius Vatamaniuc pentru un site online local.

Soferul care a scapat cu viata a suferit un traumastim cranio cerebral cu pierdere de cunoștință, traumatism toracic drept, comă de gradul III, pneumotorax drept. Este intubat și ventilat mecanic, au transmis medicii Spitalului Judetean Suceava.