ACTUALITATE

Actiune de control pe linia transportului materialului lemnos. Ce au gasit oamenii legii

Ieri,  în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, un polițist din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat activități de control pe raza jud. Suceava, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase ocazie cu care au constatat următoarele:

            1) La ora 05.15, in loc. Gura Humorului, jud. Suceava, a fost identificată in trafic autoutilitara care transporta material lemnos, respectiv lemn rotund  răsinoase. Conducătorul auto Franciuc Gabriel din loc. Negrileasa, jud. Suceava a declarat faptul că nu deține documente de provenientă pentru materialul lemnos. In continuare, s-a procedat la interogarea aplicației informatice pe linie de silvicultură SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost generat niciun aviz de însotire a materialului lemnos valabil in data de 16.03.2022, motiv pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 8,14 mc lemn rotund răsinoase.

În cauză, s-a dispus sanctionarea contraventională a șoferului, cu amendă in valoare de 5.000 lei, conform art. 19, alin. (2), lit. a) din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantitătii de 8,14 mc lemn rotund răsinoase, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.

2) La ora 05.30, in loc. Gura Humorului, jud. Suceava, a fost identificată in trafic autoutilitara care transporta material lemnos, respectiv lemn rotund  răsinoase. Conducătorul auto Moroșanu Gheorghe din loc. Ostra, jud. Suceava a declarat faptul că nu deține documente de provenientă pentru materialul lemnos. In continuare, s-a procedat la interogarea aplicației informatice pe linie de silvicultură SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară, nu a fost generat nici un aviz de însotire a materialului lemnos valabil in data de 16.03.2022, motiv pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 7,48 mc lemn rotund răsinoase.

În cauză, s-a dispus sanctionarea contraventională a numitului Moroșanu Gheorghe din loc. Ostra, jud. Suceava, jud. Suceava, cu amendă in valoare de 5.000 lei, conform art. 19, alin. (2), lit. a) din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantitătii de 7,48 mc lemn rotund răsinoase, care a fost predată OS Gura Humorului.